TÜBİTAK BİGG HİBE PROGRAMI BAŞVURU KOŞULLARI YENİLENDİ!

TOBB ETÜ BİGG GARAJ 2021 Hibe Programı İş Fikri Başvuruları Başladı!

TÜBİTAK 1512 Bireysel Genç Girişim (BİGG) Programı “Teknolojik Ar-Ge ve İnovasyon” içeren projeleri desteklemek adına TÜBİTAK tarafından açılan geri ödemesiz 0 hibe programıdır.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği desteği ile TOBB ETÜ TTO bünyesinde, 2015 yılından beri BİGG GARAJ Programını başarıyla yürütmekte olup,  Türkiye’nin her bölgesinden gelen girişimcilerimizi özenle yetiştirip şirketleşmelerini ve büyümelerini sağladık.

TÜBİTAK tarafından 2021 yılında gerçekleştirilen Uygulama Esasları değişikliği ile “1512-Girişimcilik Destekleme Programı’nın başvuru koşulları daha geniş bir girişimci kitlesine ulaşmak amacıyla güncellenmiştir. Açık ve örgün öğrenim veren üniversitelerin ön lisans ve lisans öğrencilerinin mezuniyet şartı aranmadan programa başvuru yapabilmesi, teknoloji tabanlı iş fikirlerini hayata geçirebilmesi artık mümkün olacaktır. Ayrıca sektör tecrübesinin girişimcilikte getirdiği başarı dikkate alınarak mezuniyet tarihinden itibaren en fazla 10 yıl içerisinde başvurabilme kısıtı kaldırılmıştır.

TOBB ETÜ BİGG GARAJ tarafından ücretsiz sağlanan eğitim ve mentorluk hizmetlerinden yararlanarak, Teknoloji Tabanlı Ve İnovasyon içeren projesini gerçekleştirmek ve 200.000 TL geri ödemesiz 0 hibe ile kendi şirketini kurmak isteyen girişimcilerimiz ile birlikte çalışmaktan memnuniyet duyarız.

Başvuru ve Detaylı bilgi için: https://etugaraj.org/

Öncelikli Alanlar**:

• Akıllı Ulaşım
  • Enerji ve Temiz Teknolojiler
  • İleri İmalat ve Sanayi 4.0
  • İletişim ve Sayısal Dönüşüm
  • Sağlık ve İyi Yaşam
  • Sürdürülebilir Tarım ve Beslenme

*İş fikrinizin yukarıda yer alan alanlardan birine girmesi seçilme şansını artıracaktır.

*Destek oranı 2018 yılında 200.000 TL’ye çıkarılmıştır.

**İş fikrinin Arayüz Kuruluşu tarafından PRODİS üzerinden TÜBİTAK’a sunulduğu tarihi ifade etmektedir.