TOBB ETÜ, TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ İLE ETKİNLİKTE YERİNİ ALDI

2003 yılında kurulan ve uluslararası düzeyde eğitim veren TOBB ETÜ, Uluslar arası AR-GE İşbirlikleri Zirvesi ve Fuarında yerini aldı. T.C. Kalkınma Bakanlığı ile T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayelerinde TÜBİTAK ve Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) işbirliği ile yapılacak etkinlik, 3-5 Mayıs 2017 tarihleri arasında İstanbul Pullman Kongre ve Fuar Merkezinde gerçekleşecek.

Türkiye’nin Ar-Ge Faaliyetleri ve İşbirliği ekseninde gerçekleşecek AR-GE İşbirlikleri Zirvesi ve Fuarı, Ar-Ge sistemi içinde yer alan tüm aktörleri aynı mekanda bir araya getirecek. Bilimsel araştırma ve uygulamalarla bilime ve teknolojiye katkı yapmak ve ürettiği bilgileri ülkenin ve insanlığın hizmetine sunma ve yetkin mezunlar yetiştirme hedefiyle kurulan TOBB ETÜ, Ar-Ge faaliyetlerine ilişkin çalışmaları yürütüldüğü Teknoloji Transfer Ofisi ile etkinlikte boy gösterecek.

TOBB ETÜ tarafından yürütülen Ar-Ge faaliyetleri sonucu ortaya çıkan bilginin ürüne dönüştürülerek ürünün pazara sunulması sürecinde uygun fikri haklarla korunması ile stratejik ortaklıklar kurulması, üretilen bilginin ürüne ve ticari değere dönüşmesinde girişimciliğin teşvik edilmesi ve bu konuda öncü olunması, sanayicinin ihtiyaçlarına ve sorunlarına çözüm üretilmesi, üniversitenin sahip olduğu bilgi ve teknoloji envanterinin sunulması gibi faaliyetlerin yürütülmesi ve farklı modellerin geliştirilmesi TOBB ETÜ Teknoloji Transfer Ofisi sorumluluğundadır.

TOBB ETÜ’yü Türkiye’deki diğer Üniversitelerden ayıran en büyük farklılıklarından biri olan Ortak eğitim programı sayesinde mezun olduğunda iş tecrübesi bulunan bireyler yetiştirmeyi öngören TOBB ETÜ, öğrenci almaya başladığı ilk dönemde öğrenciler tarafından en çok tercih edilen ilk 5 üniversite arasına girdi.

Londra merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education’ın (THE) açıkladığı ve 19 ülkeden 980 üniversitenin bulunduğu 2016-2017 Dünya Üniversite Sıralamasında TOBB ETÜ, söz konusu sıralamadaki 18 Türk üniversitesi arasında yedinci olmayı başardı.

2003 yılında kurularak 2004 yılında ilk öğrencilerini kabul eden TOBB ETÜ, THE’nın 2016-2017 Dünya Üniversite Sıralamasına giren en genç Türk üniversitesi olma unvanını da kazandı.

TOBB ETÜ’nün temel amacı;
* Multi-disipliner anlamda mühendislik bölümleri ve endüstriyel tasarım bölümü ile
* Türkiye’nin kendi alanlarında en donanımlı ve önde gelen araştırmacılarından oluşan güçlü akademik kadrosunun çalışmaları sayesinde,
* Vakıf üniversitesi olmanın getirdiği dinamik-odaklı yapısı ile her geçen gün gelişmekte olan iş dünyası ile ilişkiler ve Ar-Ge gibi birçok alanda yüksek düzeyde bir farklılaşma arayışını hedef alarak faaliyetlerine devam etmek.