Ufuk2020 Marie Sklodowska-Curie 2018-2019-2020 Çağrıları Konferansı

TÜBİTAK, Avrupa Komisyonu, Ortadoğu Teknik Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi işbirliği ile 7 Haziran 2018 tarihinde Ankara’da; 8 Haziran 2018 tarihinde İstanbul’da “Ufuk2020 Marie Sklodowska-Curie 2018-2019-2020 Çağrıları Konferansı” düzenlenecektir.

Ankara ve İstanbul’da gerçekleştirilecek konferanslar boyunca, MSCA’nın Avrupa Araştırma Alanı’na katkısı, gelecek hedefleri ve 2018-2019-2020 yıllarında açılacak proje önerisi çağrıları hakkında detaylı bilgiler sunulacaktır.

Konferanslarda, Avrupa Komisyonu temsilcisi Dr. Stijn Delaure tarafından MSCA Bireysel Bursları (IF); Yenilikçi Eğitim Ağları (ITN); Araştırma-Yenilikçilik Değişim Programı (RISE);Burslara Katkı Fonu (COFUND) çağrıları hakkında sunumlar yapılacaktır. Avrupa Komisyonu tarafından açılan MSCA Bireysel Burslar (IF) çağrısı 12 Eylül 2018 tarihine kadar başvuruları kabul edeceğinden, konferanslarda proje hazırlama/sunma, dikkat edilecek hususlar, hakem ve bursiyer deneyimleri oturumlarına özel olarak yer verilecektir. Böylece araştırmalarının bir bölümünü (12-24 ay arası) yurtdışında (Avrupa’da ya da Avrupa dışında) geçirmek isteyen veya yurtdışından Türkiye’ye yeni gelmiş/gelmeyi düşünen araştırmacılar ile kurumlarına nitelikli araştırmacı davet etmek isteyen akademi/sanayi kuruluşu temsilcileri MSCA çağrılarından, TÜBİTAK Proje Öndeğerlendirme Desteğinden ve MSCA Ulusal İrtibat Noktasının sunduğu hizmetlerden nasıl faydalanabilecekleri hakkında etraflıca bilgilendirilmiş olacaktır.

Notlar:
Konferans programına ulaşmak için tıklayınız.

Etkinliklere katılım ücretsiz olup, katılım öncesinde web sitemizden kayıt yaptırılması gerekmekte. (Lütfen kayıt olmak için  tıklayınız.)

Konferansımızın tüm oturumları İngilizce gerçekleştirilecek olup, etkinlik salonunda tercüme imkanı bulunmamakta. Etkinlik sonrası tüm sunumlar ise sitemiz üzerinden mutlaka yayınlanacak.

Ankara Konferansı’nın gerçekleşeceği adres (7 Haziran 2018): Ortadoğu Teknik Üniversitesi Dumlupınar Bulvarı No:1 Ankara - ODTÜ Kültür Kongre Merkezi - A Salonu

İstanbul Konferansı’nın gerçekleşeceği adres (8 Haziran 2018): İstanbul Teknik Üniversitesi Ayazağa Kampüsü Maslak İstanbul - İTÜ Süleyman Demiral Kültür Merkezi

İletişim için:
TÜBİTAK Marie S. Curie Ekibi