Hakkımızda

Teknoloji Transfer Ofisi ( TTO), üniversitemiz akademisyen ve araştırmacıları öncelikli olmak üzere tüm akademi ve sanayi ortaklarına her türlü yönetsel teknik destek vermek amaçlı TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'ne bağlı olarak kurulan bir servis organizasyonudur.

TOBB ETÜ TTO, 2013 yılında kurulmuş ve 2015 yılında TÜBİTAK’ın Teknoloji Transfer Ofisleri’nin güçlendirilmesi ve teşvik edilmesi amacıyla gerçekleştirdiği “1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı” kapsamında destek almaya hak kazanmıştır. Faaliyetlerini ve çalışmalarını bu kapsamda geliştirerek güçlü bir ekiple yoluna devam etmektedir.

"Akademisyen, araştırmacı ve sanayicilerimize, proje hazırlama ve patent başvuru süreçlerinde hızlı, etkin ve nitelikli çözümler sunuyoruz."

TOBB ETÜ TTO Olarak Neler Yapıyoruz?

• Akademisyen ve araştırmacılarımızın sanayi ile birlikte üretmelerini (işbirliklerine giderek) sağlayarak proje ve patent geliştirmelerini teşvik ediyoruz.
  • Akademisyen ve araştırmacılarımıza yenilikçi proje destek (yazma, hazırlama, başvuru, fikir geliştirme vd.) destekleri veriyoruz.
  • Akademisyen ve araştırmacılarımıza patent yönetimi (patent başvuru hazırlama, ön değerlendirme, nitelikli araştırma ve karşılaştırma, ticarileştirme) destekleri veriyoruz.
  • Üniversitemizin teknoloji transferi yöntemlerini geliştirerek akademisyen, araştırmacı ve sanayiye "HIZLI, KOLAY VE ETKİN" proje, patent, girişimcilik ve laboratuvar test çözüm hizmetleri sunuyoruz.
  • Sanayiye dönük projeleri destekleyerek, üniversitemizin ve dolayısıyla akademisyenlerimizin daha çok ve nitelikli proje ve patent geliştirmelerini sağlıyoruz.
  • Üniversitemizin araştırma yeteneklerini ve dinamiklerini analiz ederek, teknoloji/rekabetçilik ve üniversite/sanayi işbirliği politikalarını geliştiriyoruz.
  • Üniversitemiz akademisyen ve araştırmacılarına yönelik sanayi ile ortak proje geliştirme imkanları yaratarak, akademisyenler ve sanayici arasında gerekli öğrenme ve işbirlikleri süreçlerini destekliyoruz.